Skip to main content
Ring til os på +45 97 72 05 20 – for at aftale en tid.

Hold

Sclerose hold

Sclerose er en progressiv sygdom, hvilket betyder at man over tid vil blive dårligere. Helt overordnet gør træning dig sundere og stærkere og dermed mere modstandsdygtig over for sygdommen. Det mindsker samtidigt risikoen for livsstilssygdomme, såsom hjerte og -kar sygdomme og diabetes.

Før i tiden blev patienter med sclerose frarådet træning, men et stigende antal studier viser at træning har stor betydning for dit sygdomsforløb.

Der er store fordele ved at træne. Du kan opleve:

  • Forbedring af symptomer som spasticitet
  • Forbedret gangfunktion
  • Mindre træthed (på den lange bane)
  • Forbedret blære- og tarmfunktion
  • Mindre depression
  • Forbedret kognitiv funktion

Træning har altså en positiv effekt på motoriske, såvel som nonmotoriske symptomer forbundet med sclerose.

På klinikken vil du altid blive indkaldt til en individuel undersøgelse, hvor du i samråd med fysioterapeuten får tilrettelagt et skræddersyet forløb ud fra dine behov, styrker og begrænsninger. Vores hold er tilrettelagt så der aldrig er flere på holdet end at der altid er tid til den enkelte. På holdet træner man ud fra ens individuelle program under vejledning af en fysioterapeut. Vi har fokus på et hyggeligt samvær hvor man ikke blot kan træne, men også kan møde ligesindede.

Man kan selvfølgelig også få råd, vejledning og et individuelt program som man selv kan følge i et motionscenter, hvis dette passer bedre.

OBS! Som Sclerose patient er du berettiget til vederlagsfri fysioterapi.

vi kan hjælpe dig til en sundere krop