Skip to main content
Ring til os på +45 97 72 05 20 – for at aftale en tid.

Hold

Erhvervet hjerneskade hold

I dag overlever flere og flere alvorlige traumer og sygdomme i hjernen. Dette har medført, at flere personer lever med følgerne efter erhvervet hjerneskade. Hvert år får næsten 20.000 danskere en sygdom, der kan medføre skade i hjernen. Omkring 150.000 danskere lever med følgerne efter en hjerneskade. Følgerne kan være mange og omfatte kombinationer af fysiske og mentale funktionstab. Dette kan samtidigt medføre større eller mindre udfordringer i sociale sammenhænge.

Rehabiliteringsindsatsen til erhvervet hjerneskade rettes mod funktionsevnenedsættelsen. Dette skyldes at det funktionstab man får, afhænger af hvilken struktur i hjernen der er blevet beskadiget. Genoptræning er en vigtig del af den samlede rehabilitering. Formålet er at opnå samme grad af funktionsevne eller bedst mulig funktionsevne som før sygdomsdebut. Det vil sige at patienten skal kunne udføre og deltage i hverdagslivet som tidligere.

Fysisk genoptræning hjælper den ramte med at genvinde de fysiske færdigheder efter skadet, fx at kunne gå eller tage trøje på. Det er vigtigt at man på sigt vedligeholder disse færdigheder.

På klinikken vil du altid blive indkaldt til en individuel undersøgelse, hvor du i samråd med fysioterapeuten får tilrettelagt et skræddersyet forløb ud fra dine behov, styrker og begrænsninger. Vores hold er tilrettelagt så der aldrig er flere på holdet end at der altid er tid til den enkelte. På holdet træner man ud fra ens individuelle program under vejledning af en fysioterapeut. Vi har fokus på et hyggeligt samvær hvor man ikke blot kan træne, men også kan møde ligesindede.

Man kan selvfølgelig også få råd, vejledning og et individuelt program som man selv kan følge i et motionscenter, hvis dette passer bedre.

OBS! Som patient med en erhvervet hjerneskade er du berettiget til vederlagsfri fysioterapi.

vi kan hjælpe dig til en sundere krop